NIEUWS

Oktober bij Horizon

Oktober bij Horizon

  03-10-2018

Beste liefhebbers van het boek,

Na een zonnige septembermaand met boeiende nieuwe uitgaven kijken wij uit naar onze boeken die in oktober zullen verschijnen.


De herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11 november nadert. Met trots verwelkomen wij Sophie De Schaepdrijver, een wereldautoriteit over deze oorlog. In haar nieuwe boek vertelt zij het heroïsche leven van Gabrielle Petit, de legendarische Belgische spionne tijdens de Groote Oorlog. Gabrielle Petit wordt opnieuw leven ingeblazen in deze aangrijpende biografie, waarin zowel haar jeugd wordt beschreven, de turbulente volwassen jaren en haar uiteindelijke executie door de Duitsers in 1916. Een beklijvend boek over een buitengewone vrouw.

Wij verwelkomen eveneens van harte Kristel Verbeke met haar debuut. Dankzij haar jeugdboek Alles Kids! maakt zij moeilijke thema’s bespreekbaar voor kinderen én hun ouders. Aan deze publicatie is een leuke wedstrijd gekoppeld, waarbij klassen een bezoekje van Kristel tijdens de Voorleesweek kunnen winnen indien ze een creatief werkje ineen steken.  Meer details staan te lezen op onze Facebook-pagina.

Ook oktober brengt dus boeken die zowel leerrijk als ontspannend zijn, het perfecte leesvoer voor grillige herfstmaanden.

Het team van Horizon en onze auteurs wensen jullie alvast veel leesplezier!

Gabrielle Petit

Gabrielle Petit
Sophie De Schaepdrijver


Sophie De Schaepdrijver wint Henriëtte de Beaufort-prijs

De Maatschappij der Nederlandse Letterkunde te Leiden heeft de Henriëtte de Beaufort-prijs 2019 toegekend aan Sophie de Schaepdrijver voor haar biografie Gabrielle Petit. Dood en leven van een Belgische spionne tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Winnaar scholenactie

We have a winner!


Kristel daagt jullie uit!

Neem deel en win een voorleesmoment met Kristel Verbeke.