Voor de lekkerste lentedagen: watermeloensalade
Deze week wordt het superlekker weer, en welk fruit is nu passender bij deze temperaturen dan watermeloen? En wist je dat je dit verfrissende fruit ook kan verwerken in een volwaardige maaltijd, perfect voor deze zonnige dagen? Vandaag delen we met jullie een heerlijk recept voor watermeloensalade uit Karola’s Kitchen: Het kookboek.
2 PERSONEN
15 MINUTEN BEREIDINGSTIJD
INGREDIËNTEN
- 130 g volkorenorzo
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 komkommer
- 350 g watermeloen (gewogen zonder schil)
- 16 ontpitte zwarte olijven
- Een grote handvol muntblaadjes
- Een duimdik bosje bieslook
- 1 el olijfolie
- Het sap van ½ limoen (of meer naar smaak)
- 100 g feta (lactosevrij of plantaardig indien gewenst)
- 2 handenvol gemengde sla (uit een zakje, of een andere sla naar keuze)
- Een handje pompoenpitten
Kook de orzo gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet opzij.
Halveer de paprika’s in de lengte en snijd ze in dunne reepjes. Halveer ook de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
Snijd de watermeloen in dobbelsteentjes. Doe de groenten en meloen in een grote kom.
Snijd de olijven in ringetjes. Hak de kruiden fijn. Doe beide bij de groenten. Voeg de orzo, olijfolie en het limoensap toe en verkruimel er de helft van de feta bij. Kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Schep alles om.
Schep de sla door de salade. Werk af door er de rest van de feta overheen te kruimelen en er de pompoenpitten overheen te strooien.
TIPS
- Indien je dit gerecht glutenvrij wilt maken, kun je een kleine glutenvrije pastasoort, quinoa of linzen gebruiken in plaats van orzo.
- Feta blijft enkele weken goed wanneer je deze ondergedompeld in water in een goed afsluitbare bokaal in de koelkast bewaart.