Hij was een wereldberoemde wetenschapper die de Nobelprijs voor Natuurkunde won dankzij zijn relativiteitstheorie. Zij was een nichtje van de sprookjesachtige Oostenrijkse keizerin Sissi en zelf koningin van een klein landje, België. Hij shockeerde de wereld met zijn protest tegen de atoombom, die zonder zijn baanbrekend wetenschappelijk onderzoek niet had kunnen gemaakt worden. Zij shockeerde de wereld met haar bezoeken aan communistisch China en de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog. In turbulente tijden, getekend door economische crisis en oorlog, vonden Albert Einstein en koningin Elisabeth elkaar. Twee excentriekelingen maar vooral twee verwante zielen die een passie deelden voor muziek, kunst, wetenschap, politiek ... Ze speelden samen viool, discussieerden en correspondeerden begeesterd over wat hen dreef in het leven, respecteerden en bewonderden elkaar. Hun ontroerend mooie vriendschap - sommigen durven zelfs te spreken van een romance - duurde bijna dertig jaar, tot zijn overlijden in 1955.
Rosine De Dijn vertelt met grote inleving over de ongewone vriendschap tussen 'het gekke genie' en 'de rode koningin'. Haar boek verschijnt exact 100 jaar na de algemene relativiteitstheorie van Einstein en 50 jaar na het overlijden van koningin Elisabeth.
Rosine De Dijn (1941) is een Vlaamse journaliste en schrijfster, maar woont en werkt al jaren in Duitsland. Van haar verschenen verschillende bejubelde boeken, zoals De vrouwen van de keizer (2000), Liefde, leed en passie. De vrouwen van Rubens (2002) en Gasten van de Fuhrer (2014). Rosine weet altijd een boeiend perspectief te kiezen om bekende of minder bekende personen uit de geschiedenis te belichten.
Volg onze sociale media voor het laatste nieuws