Jihad in België

Claude Moniquet


Brandend actueel onderwerp

België is al vele jaren een draaischijf van het internationale moslimterrorisme. Maar nu dreigt een nieuw en nog groter gevaar: de moslimterrorist uit ons eigen land.
Ze zijn onder ons.
Wie zijn deze jihadi’s?
Wat zijn ze van plan?
En hoe kunnen we ze stoppen?

Vooral gewezen Syrië-strijders vormen een potentieel gevaar, als ‘lone wolf’ of gegroepeerd in lokale terreurcellen. Hun haat tegenover onze westerse democratische samenleving is groot, hun visie kent geen mededogen en hun gewelddaden zijn drastisch en dodelijk.

In zijn uiterst actuele en unieke analyse over België profileert de gerenommeerde terreurspecialist Claude Moniquet deze nieuwe terroristen, en stelt hij maatregelen voor om deze bedreiging beter te bestrijden.


Mehdi Nemmouche brengt Islamitische Staat naar Europa

Als er al eens gezegd wordt dat de eerste zwaluw de lente aankondigt, dan luidt de terugkeer van Nemmouche onmiskenbaar een nieuw tijdperk van terreur in voor de westerse wereld.

De aanslag op het Joods Museum in Brussel in mei 2014 gaf jammer genoeg gelijk aan enkelingen onder ons – politiemensen, magistraten, een handvol politici en enkele experts – die gedurende meer dan een jaar in alle toonaarden ervoor waarschuwden dat wij op de ene of de andere dag ‘zware problemen’ gingen hebben met de Europese jihadisten die in Syrië verbleven. In het beste geval werden wij beleefd aangehoord. In het slechtste werd het probleem van tafel geveegd, met de stellige boodschap dat wij ons vergisten en dat de echte kwestie de ‘de-socialisering’ was van die arme naar Syrië vertrokken jongelui, die daar ongetwijfeld erg traumatiserende ervaringen beleefden, de sukkelaars, wier families verteerden van ongerustheid. Dan kwam de 24ste mei. En alles veranderde ...

Het Joods Museum in Brussel is ondergebracht in een groot grijs gebouw in een wat halfslachtige stijl (eclectische stijl, zoals men in Brussel zegt) op een nogal banale neoklassieke basis. Het is gelegen op het nummer 21 van de Miniemenstraat op enkele meter van het prachtige Zavelplein, waar antiquairs, kunstgalerieën, restaurants en enkele andere uitgezochte zaken de toeristen aantrekken. In het weekend wordt er een hoogstaande vlooienmarkt gehouden.

Eén minuut, vier doden ...
 


Paperback , 288 p. | ISBN: 9789492159113 | € 19.99 | Mei 2015
Ebook | ISBN: 9789492159120 | € 9.99